Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Hírek, aktualitások
Kép- és videótár
Konzorciumi tagok
  - Abádszalók
  - Besenyőtelek
  - Borsodiványka
  - Bükkzsérc
  - Egerfarmos
  - Egerlövő
  - Kunhegyes
  - Mezőkövesd
  - Mezőnagymihály
  - Mezőnyárád
  - Mezőtárkány
  - Nagyiván
  - Négyes
  - Poroszló
  - Sály
  - Sarud
  - Szihalom
  - Szomolya
  - Tard
  - Tiszabábolna
  - Tiszabura
  - Tiszacsege
  - Tiszaderzs
  - Tiszadorogma
  - Tiszafüred
  - Tiszaörs
  - Tiszaszentimre
  - Tiszavalk
  - Tomajmonostora
  - Újlőrincfalva
Rendezvények
Letöltések
TUDÁSTÁR
Elérhetőségek
Közzétételi kötelezettségek
Közbeszerzések

 

Egerfarmos 

Egerfarmos község Heves megye Füzesabonyi kistérségében található. Heves megye északkeleti részén, az Eger-patak partján fekszik. Siroktól 18 kilométerre, Egertől 23 kilométer távolságra.

Nevét írásban először egy 1261-ben kelt oklevél említi Fornos néven. Később előfordul Fornas, Farnos és Furnus néven is. 1902 óta Egerfarmos a neve.

A telephely 2006 december 31-ig érvényes, 12-6/2004 hivatkozási számú működési engedéllyel rendelkezik. De a működési engedélyben leírt a működéshez kötelezően szükséges feltételek nem valósultak meg.

A lerakó a településtől északra található a lakott területtől mintegy 200 méterre a temető északi oldalán. A lerakó 1970 óta üzemel. A lerakott hulladék mennyisége kb. 10 990 m3. A lerakott hulladék 100 %-ban lakossági hulladék.

A lerakási területet a helyi önkormányzat jelölte ki, a lerakott hulladék átlagos vastagsága 1,4 méter.

A település területe a felszín alatti víz állapota szempontjából a kevésbé érzékeny területi kategóriába tartozik. A lerakó területén, a lerakó mellett, a gémes kút mellett összegyűlt csapadékvízből és a gémeskútból vettek vízmintákat.

A lerakón vett csapadékvíz foszfát-ion tartalma 5,8-szeresen, a szulfát tartalma kismértékben meghaladja a „B" szennyezettségi határértéket. Egyéb vizsgált komponens, így a toxikus nehézfémek értéke sem éri el a „B" szennyezettségi határértéket.

A lerakó mellett vett vízminta foszfát tartalma 10,8-szeresen meghaladja a „B" szennyezettségi határértéket. Egyéb vizsgált komponensek, így a toxikus nehézfémek értéke sem kifogásolható.

A gémeskút mellett vett vízminta általános vízkémiai komponensei és a toxikus ne­hézfémek értéke sem éri el a „B" szennyezettségi határértéket.

A gémeskút vízmintájának szulfát tartalma kismértékben meghaladja a „B" szennyezettségi határértéket. Egyéb általános vízkémiai komponens értéke és a toxikus nehézfémek sem haladta meg a „B" szennyezettségi határértéket.