Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Hírek, aktualitások
Kép- és videótár
Konzorciumi tagok
  - Abádszalók
  - Besenyőtelek
  - Borsodiványka
  - Bükkzsérc
  - Egerfarmos
  - Egerlövő
  - Kunhegyes
  - Mezőkövesd
  - Mezőnagymihály
  - Mezőnyárád
  - Mezőtárkány
  - Nagyiván
  - Négyes
  - Poroszló
  - Sály
  - Sarud
  - Szihalom
  - Szomolya
  - Tard
  - Tiszabábolna
  - Tiszabura
  - Tiszacsege
  - Tiszaderzs
  - Tiszadorogma
  - Tiszafüred
  - Tiszaörs
  - Tiszaszentimre
  - Tiszavalk
  - Tomajmonostora
  - Újlőrincfalva
Rendezvények
Letöltések
TUDÁSTÁR
Elérhetőségek
Közzétételi kötelezettségek
Közbeszerzések

 

Mezőnyárád

Mezőnyárád község Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Mezőkövesdi kistérségben. A megye déli részén, Mezőkövesdtől 12, Miskolctól közúton 30 kilométerre délre fekszik. Vasútállomása a Budapest–Sátoraljaújhely-vasútvonalon Mezőkeresztessel közös.

A hulladéklerakó közvetlenül a község lakóházai mellett ta­lálható. 1997-ig elsősorban salak és építé­si-bontási hulladéko­kat helyeztek el egy kb. 3-5 m mély anyaggödör feltölté­seként. A lerakott sa­lakot elegyengették, elgereblyézték, föld­del letakarták. A le­rakó lakóhá­zak felöli részét ma már kerti müvelés alá kerültek. A következő 5-6 évben települési szilárd valamint építési-bontási hulladékokat helyeztek le a lerakó többi részén. A telephelyen 2002. december 31-ig folyt a települé­sen hulladékelhelyezés.

A kivett anyaggödör színig való feltöltése után jelenleg helyenként kb. 2 m magasságban terül el a hulladék. A hulladéklerakó térfogata kb. 31 220 m3.

A gödörben jellemzően salak és inert típusú hulladékok, melyen földtakarás van, fel­színén helyenként kb. 2 m magas kupacok hulladékai jellemzően települési szilárd és inert típusú.

Mezőnyárád település területe az érzékeny területi kategóriába tartozik. A  feltáró fúrás talajvízmintájának szulfát tartalma meghaladja a „B" szennyezettségi határértéket, az ammónia-, arzén- és foszfát tartalma kismértékben meghaladja a „B" szennyezettségi határértéket. Egyéb vizsgált komponens, beleértve a toxikus nehézfémek értékeit is, nem éri el a „B" határértéket.

Mezőnyárás honlapja