Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Hírek, aktualitások
Kép- és videótár
Konzorciumi tagok
  - Abádszalók
  - Besenyőtelek
  - Borsodiványka
  - Bükkzsérc
  - Egerfarmos
  - Egerlövő
  - Kunhegyes
  - Mezőkövesd
  - Mezőnagymihály
  - Mezőnyárád
  - Mezőtárkány
  - Nagyiván
  - Négyes
  - Poroszló
  - Sály
  - Sarud
  - Szihalom
  - Szomolya
  - Tard
  - Tiszabábolna
  - Tiszabura
  - Tiszacsege
  - Tiszaderzs
  - Tiszadorogma
  - Tiszafüred
  - Tiszaörs
  - Tiszaszentimre
  - Tiszavalk
  - Tomajmonostora
  - Újlőrincfalva
Rendezvények
Letöltések
TUDÁSTÁR
Elérhetőségek
Közzétételi kötelezettségek
Közbeszerzések

 

Mezőkövesd

Mezőkövesd kisváros Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A Mezőkövesdi kistérség központja. A Bükk hegység déli lábánál, az Alföld és az Északi-középhegység találkozásánál fekszik. Egertől 20, Miskolctól 50 kilométerre található.

A telephelyet 1968. évtől Mezőkövesd várostól DK-i irányban, kb. 3 km-re, a Tardi-ér E-i oldalán, attól 200 m távolságra alakították ki. A lerakótól 200 m-re húzódik DK-irányban az M3 autópálya. A hulladéklerakó a Mezőkövesd és Szentistván településeken keletkező szilárd hulladékok és építési törmelékek elhelyezésére szolgált a Mezőkövesdi Városgazdálkodási Rt. üzemeltetésével.

A nappali időszakban őrzött telephely területén a behordott hulladék deponálása prizmás rendszerben valósult meg a mesterségesen nem szigetelt és csurgalékvíz gyűjtővel és elvezetővel nem rendelkező aljzaton. A telephely csapadékvíz elvezető árokkal rendelkezik, a befogadó a Tardi-érhez tartozó belvízelvezető csatorna. A tevékenység 2006. július 1-én a Tisza-tavi regionális hulladéklerakó üzembe helyezésével szűnt meg. A lerakón található hulladék mennyisége kb. 210 000 m3.

Az érintett hulladéklerakóra 2003-ban a TerraMED Környezetvédelmi, Vízügyi Tervező és Szolgáltató Bt. teljes körű környezetvédelmi felülvizsgálatot végzett a Mezőkövesdi Városgazdálkodási Rt., mint üzemeltető-kezelő megbízásából. A teljeskörű környezetvédelmi felülvizsgálati dokumentáció alapján a hulladéklerakó területén végzett fúrásokból (3 db) vett talajvízminták kémiai vizsgálatai alapján az egyik vízminta szulfáttartalma haladta meg a rendeletben meghatározott „C2" határértékét, míg a másik vízminta összes szerves széntartalma értéke haladta meg a „B" szennyezettségi határértéket.

Mezőkövesd honlapja