Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Hírek, aktualitások
Kép- és videótár
Konzorciumi tagok
  - Abádszalók
  - Besenyőtelek
  - Borsodiványka
  - Bükkzsérc
  - Egerfarmos
  - Egerlövő
  - Kunhegyes
  - Mezőkövesd
  - Mezőnagymihály
  - Mezőnyárád
  - Mezőtárkány
  - Nagyiván
  - Négyes
  - Poroszló
  - Sály
  - Sarud
  - Szihalom
  - Szomolya
  - Tard
  - Tiszabábolna
  - Tiszabura
  - Tiszacsege
  - Tiszaderzs
  - Tiszadorogma
  - Tiszafüred
  - Tiszaörs
  - Tiszaszentimre
  - Tiszavalk
  - Tomajmonostora
  - Újlőrincfalva
Rendezvények
Letöltések
TUDÁSTÁR
Elérhetőségek
Közzétételi kötelezettségek
Közbeszerzések

 

Besenyőtelek 

Besenyőtelek az Alföld északi peremén, a Hevesi-síkon, Füzesabonytól délre fekvő település. A 33-as főút mellett, a 3-as főúttól és a Budapest–Sátoraljaújhely-vasútvonaltól 6 kilométerre terül el. A Tiszától 17 km-re fekszik. A legközelebbi vasútállomás Füzesabonyban található. Előnyös közlekedés-földrajzi helyzetét az 1998-ban Füzesabonyig átadott és azóta továbbépült M3 autópálya adja.

A kistáj 86 és 202 méter közötti tengerszint fölötti magasságú, lényegében a Laskó- és Eger-patak hordalékkúp-síksága. A falu határa a Mátra-Bükkalja Alföldre nyúló pereméhez és a Tisza árterületének tájegységéhez tartozik.

A településa hulladéklerakója szempontjából a kevésbé érzékeny területi kategóriába tartozó település. A területen a fúrás talajvízmintájának szulfát és arzén tartalma kismértékben meghaladja a „B" szennyezettségi határértéket. Egyéb vizsgált komponens, így a többi toxikus nehézfémek értéke sem közelíti meg a „B" határértéket.

A rekultiváció keretében a lerakott hulladékot fel kell szedni, osztályozás után a ma­radék hulladékot a Füzesabonyi hulladéklerakóra kell szállítani.

Besenyőtelek honlapja