Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Hírek, aktualitások
Kép- és videótár
Konzorciumi tagok
Rendezvények
Letöltések
TUDÁSTÁR
Elérhetőségek
Közzétételi kötelezettségek
Közbeszerzések

 

„zárul a projekt”

2015 | 10 | 31.

A Tisza-tavi Régió hulladéklerakóit rekultiváló egycélú Önkormányzati Társulás az Új Magyarország Fejlesztési Terv Környezet és Energia Operatív Program (KEOP-2.3.0/2F/09-2009-0014) támogatási rendszeréhez benyújtott „Tisza-tavi Régió hulladéklerakóit rekultiváló egycélú Önkormányzati Társulás tagtelepüléseinek felhagyott települési szilárdhulladék-lerakóinak rekultivációja elnevezésű projekt megvalósítása 2015. október 31-én befejeződött.

A pályázat megvalósítási helyszínei: Jász–Nagykun–Szolnok megye 12 települése, Hajdú–Bihar megye 2 települése, Heves megye 6 települése és Borsod–Abaúj–Zemplén megye 9 települése. Az érintett lerakók száma 32 db.

A projekt keretében 9 település (Besenyőtelek, Borsodivánka, Egerfarmos, Egerlövő, Egyek, Nagyiván, Poroszló2, Sarud2, Szentistván) hulladéklerakóját úgynevezett rostálásos eljárással teljesen felszámolták.

10 településen (Bükkzsérc, Füzesabony1, Füzesabony2, Mezőkövesd, Mezőnyárád, Mezőtárkány, Poroszló1, Sály, Szihalom, Szomolya, Tiszaigar) a hulladéklerakókat véglegesen lezárták. 11 településen (Abádszalók, Kunhegyes, Sarud1, Tiszacsege, Tiszaderzs, Tiszafüred, Tiszagyenda, Tiszaörs, Tiszaszentimre, Tiszaszőlős, Tomajmonostora) a hulladéklerakókat átmenetileg zárják le, és 1 településen (Tiszaroff) a rekultivált lerakón monitoring kutat építettek, ezeken túlmenően az érintett területeken a biológiai rekultivációt is végrehajtották, amelynek célja a tartós és tájba illeszkedő zöldfelület kialakítása füvesítéssel.

A projektek az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósulnak meg.

http://www.szechenyi2020.hu/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 „Megkezdődhet a munka!"

 

2011. október 06-án Tiszafüred Önkormányzat dísztermében megtartott sajtótájékoztatón, Pintér Erika Tiszafüred polgármestere, az Önkormányzati társulás elnöke, valamint Kontra Levente projektmenedzser bejelentette a közbeszerzési eljárás sikeres lezárását és megtörtént a nyertes kivitelező cég bemutatása. A pályázók több ezer oldalas anyagát a társulás tagjai átvizsgálták és a 4 pályázó közül a DG konzorciumot hirdették ki nyertesként. A kivitelező részéről jelen volt Tóth László Úr, aki elmondta, hogy a munkát legkésőbb jövő tavasszal elkezdik és a 2013. január 30. befejezési határidőt tartani tudják. A  sajtótájékoztatót követően sor került a kivitelezői szerződés aláírására is.  

 

Közbeszerzési eljárás nyertese: DG Konzorcium

Konzorcium vezető Duna Aszfalt Kft. (6060 Tiszakécske, Béke út 150.)

Tag: GEOHIDROTERV Kft. (1095 Budapest Máriássy u. 7.)”

 

  
  

 
LAKOSSÁGI KÉRDŐÍV NYERTESEI
 
1-1 db komposztládát:
Csiger Lajos Mezőkövesd
Stefanecz Józsefné Négyes
Kovács László Besenyőtelek
 
1-1 db 5000 Ft-os vásárlási utalványt
Tóth Irén Tiszaszentimre
Nagy Józsefné Tiszaigar
Galovicz László Kunhegyes
Szabó György Kunhegyes
Nagy György Tiszaderzs
 
1-1 db USB Drive-ot
Siska Lászlóné Mezőtárkány
Lódi Tünde Kenderes
Siska Jánosné Mezőtárkány
Dr. Sivák Anita Tiszabábolna
Remenyik János Tiszadorogma
 
GRATULÁLUNK A NYERTESEKNEK!
Nyereményüket postán kapják meg.
Köszönjük a Tisza-tó környéki települések lakosainak, hogy ilyen aktívan részt vettek a kérdőív kitöltésében, és segítették munkánkat